Τελικά πως πρέπει να τρώμε την πίτσα;

Τελικά πως πρέπει να τρώμε την πίτσα;

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τρώγατε την πίτσα σας με τον λάθος τρόπο όλη σας τη ζωή. Αν η πίτσα τρώγεται με το χέρι ή με το μαχαιροπίρουνο παραμένει ακόμη και σήμερα ένα δίλημμα της γαστρονομίας. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν υποστηρικτές και στις δύο περιπτώσεις. Πολλοί πιστεύουν πώς ο σωστός τρόπος για να γευτείς μια αυθεντική ιταλική πίτσα είναι με το μαχαιροπίρουνο. Ξεκινώντας πάντα από την τριγωνική «μύτη» του κομματιού και φτάνοντας ως το «στεφάνι» της ζύμης. Άλλοι πάλι είναι εντελώς αντίθετοι με τέτοιες τυπικότητες και ισχυρίζονται πως μόνο με το χέρι μπορείς πραγματικά να απολαύσεις ένα κομμάτι πίτσα. Ακόμη, χαρακτηρίζουν εκείνους που χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνο ιερόσυλους.

Ήρθε όμως η ώρα να μάθουμε πως πραγματικά πρέπει να τρώμε την πίτσα. Τη λύση σε αυτό το δίλημμα έχει ο ειδικός της πίτσας Ντάνιελ Γιανγκ, ο οποίος έχει βρεθεί δίπλα στον γκουρού Εντσο Κόκια, αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο. Πρέπει, λέει, να τη διπλώσουμε στα δύο και μετά να φέρουμε τη μία άκρη στην άλλη, κάνοντας τη ρολό δηλαδή. Υποστηρίζει πως αυτός είναι ο τρόπος που σερβίρετε ως street food στους δρόμους της Νάπολης. Αυτό γίνεται τόσο για να μη χυθούν τα υλικά, όσο και για να μην ακουμπά το σαγόνι μας πάνω στο λιωμένο τυρί ενώ κάθε μπουκιά να αποτελεί μία έκρηξη γεύσης στο στόμα σου.

Add Comment