Ιταλική Κουζίνα

Ιταλική Κουζίνα

Η ιταλική γαστρονομία έχει κατακτήσει τον κόσμο με τις διάσημες σπεσιαλιτέ της. Ο λόγος είναι η υψηλή αισθητική με την οποία οι Ιταλοί προσεγγίζουν το φαγητό τους. Στην καλή ιταλική κουζίνα επικρατεί μια απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στους υδατάνθρακες και στις διάφορες σάλτσες και τα συνοδευτικά. Ωστόσο, Η προετοιμασία των ιταλικών φαγητών συνήθως είναι αρκετά απλή, αλλά πάντα χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά, όπως στο εστιατόριο μας ‘Ρόκα και Ρόδι’. Οι περισσότερες συνταγές βασίζονται στην ποιότητα των υλικών και όχι στην πολυπλοκότητα τους. Έτσι, τα πιο πολλά πιάτα αποτελούνται από 4 έως 8 υλικά. Τα κυριότερα συστατικά της ιταλικής κουζίνας είναι το τυρί, με την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα να πρωταγωνιστούν, το κρασί, η ντομάτα και το σκόρδο, ενώ χρησιμοποιεί αρκετά καρυκεύματα και μυρωδικά, όπως η ρόκα και ο βασιλικός. Υπάρχει ο μύθος για την ιταλική κουζίνα ότι παχαίνει κυρίως λόγω ζυμαρικών και πίτσας τα οποία αποτελούν το προπύργιο της ιταλικής γαστρονομίας. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο μάλλον φαίνεται να μην ισχύει. Οι λόγοι είναι κυρίως ότι οι μερίδες των ζυμαρικών είναι μικρές, οπότε οι υδατάνθρακες που περιέχονται σε αυτές δεν σας φουσκώνουν και καταναλώνονται κυρίως μεσημέρι ή μέχρι της 7 το βράδυ. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις στο καλύτερο ιταλικό της Κυψέλης!

Add Comment