Ο Chef μας

Ο Chef μας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΡΗΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ

Παιδική ηλικία
Ο Κωνσταντίνος Σαρρημαυρογένης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1977 στη Θεσσαλονίκη,μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά ταξίδεψε πολύ από μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας του ήταν επίσης σεφ και δάσκαλος μαγειρικής, ο οποίος εργαζόταν σε διάφορα εστιατόρια στα ελληνικά νησιά.Στην ηλικία των εννέα ξεκίνησε να παίζει και να βοηθάει τον πατέρα του στην κουζίνα.το 1992, στα 15 του, άρχισε να εργάζεται δίπλα στον πατέρα του ως μάγειρας.

Καριέρα στη μαγειρική
Ξεκίνησε τη φοίτησή του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην ηλικία των 16. Αργότερα, εκπαιδεύτηκε στην μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα. Είναι κάτοχος άδειας κρεοπώλη. Σπούδασε πέντε διαφορετικές κουζίνες:
Κινέζικη,Γαλλική,Ιταλική,Ελληνικά και Ισπανική.
Η πρώτη του δουλειά ήταν στο ξενοδοχείο Astoria στη Θεσσαλονίκη ως chef de partie. Εργάστηκε στα πιο διάσημα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Ελλάδα, όπως Hyatt, το Electra Palace, το Sheraton κ.α. και έφτιαξε το μενού για πάνω από 20 πολύ γνωστά ελληνικά εστιατόρια.Ο Κωνσταντίνος, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικές κουζίνες όλα αυτά τα χρόνια,έχει καταλήξει στο εξής: <<Η συνταγή τγια νόστιμο φαγητό είναι φρέσκα υλικά, δημιουργικότητα και αγάπη.>>

Τηλεόραση
Έλαβε μέρος στην εκπομπή “Master Chef 2” το 2012. “Μόνο και μόνο για την εμπειρία της μαγειρικής στην τηλεόραση”, λέει ο Κωνσταντίνος. Η αγάπη του για την μαγειρική και τη δημιουργία των δικών του συνταγών σε συνδυασμό με την αγάπη του και την καλλιέργεια λαχανικών και δέντρων, τον κράτησαν μακριά από την τηλεόραση μετά την συμμετοχή του σε αυτήν την εκπομπή.

Συγγραφή βιβλίων μαγειρικής
Έγραψε ένα βιβλίο με συνταγές και μαγειρικές μεθόδους για επαγγελματίες μαζί με τον πατέρα του όταν ήταν 20 ετών και τώρα πρόκειται να ετοιμάσει άλλο ένα βιβλίο για την ιταλική και ελληνική κουζίνα…

Add Comment